Церква в світі. Місіонерська проповідь


Бишівське благочиння відвідали іноземні гості (Лишня, Осикове)


19 вересня 2013 року, на запрошення благочинного Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства ахрімандрита Філарета (Єгорова), парафії Бишівського благочиння відвідали високоповажні гості – учасники міжнародної науково-богословської конференції «Успенські читання», яка відбувалася з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, в Києві.

Серед них – настоятель православної парафії «Усіх скорботних Радість» м. Брешія (Італія) священик Володимир Зелинський з дружиною Наталією, фахівець з історії Православної Церкви у Східній та Західній Європі професор Крістін Шайо (Швейцарія), професор Вищої школи соціології Бернар Маршадьє (Париж, Франція), аспірант Києво-Могилянської Академії, співробітник науково-видавничого об’єднання «Дух і літера» Лідія Лозова, співробітник видавництва «Дух і літера» Аліса Андреєва. (На фото справа - у храмі Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння).

Учасники міжнародного богословського форуму відвідали православний духовний соціально-просвітницький центр «Ковчег», що існує при парафії Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня, дізналися про його історію та роботу: щорічні поселення Київського православного педагогічного товариства, семінари та тренінги, які відбуваються тут, поселення-табори для дітей-інвалідів, щорічні міжнародні Київські літні богословські інститути, які проходять на базі «Ковчегу». Йшлося і про благодійницьку роботу з соціальними центрами Макарівщини, в першу чергу – з центром реабілітації для дітей с. Копилів, де перебувають діти-сироти, діти вулиць, підлітки, чиї батьки позбавлені права піклування, школи-інтернату для дітей з особливими потребами с. Мостище та іншими закладами Макарівського вікаріатства. (На фото зліва: благочинний Бишівського благочиння та високі гості у соціально-просвітницькому центрі "Ковчег").

Також гості відвідали новозбудований храм на честь ікони Божої Матері «Всецариця» с. Осикове. Отець благочинний у співслужінні зі священиком Володимиром Зелинським, настоятелем парафії «Усіх скорботних Радість» м. Брешія, відправив молебень Чесним Небесним Силам Безплотним. Представниками місцевого хорового колективу "Калиновий гай" були виконані народні псальми.

Отець Володимир Зелинський звернувся до парафіян зі словом настанови, в якому підкреслив вагомість того, що в селі є храм на честь ікони Божої Матері «Всецариця», що тут постійно звершуються особливі молитви за онко-хворих людей.

Гості мали бесіду з представниками духовної громади села, місцевими жителями, школярами. По завершенні молебню усіх було запрошено на трапезу до старости осиківської церковної громади Меланії Гордіївни Козакової. Щедре частування познайомило гостей з найкращими стравами традиційної української кухні.

Відбулося жваве спілкування. Отець Філарет, як голова благодійницької комісії Макарівського та Бишівського благочинь, розповів про соціально-благодійницьку роботу, яка звершується у Макарівському вікаріатстві. Зокрема було звернуто увагу на співпрацю парафій Макарівського вікаріатства з парафією Святителя Амвросія Медіоланського м. Мілан (Італія), яку очолює архімандрит Амвросій (Макар).

Архімандрит Філарет передав поклін та привітання керуючого Макарівським вікаріатством єпископа Макарівського Іларія, зазначивши, що владика безпосередньо готує благодійні акції, які організуються різними робочими групами соціального служіння Макарівського вікаріатства.

Гості дізналися також про життя і благодійницьку роботу інших парафій Бишівського благочиння. Крістін Шайо зазначила, що соціальне служіння Церкви є по-особливому вагомим в наш час.

Були обговорені питання щодо співпраці між соціальними установами Франції, Швейцарії та робочими групами соціального та благодійного служіння, які діють у Макарівському вікаріатстві. Також йшлося про можливість лікування онко-хворих людей в клініках Італії, чому обіцяли посприяти гості.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.