Церква в світі. Місіонерська проповідь


Хресний хід з іконою Божої Матері "Призри на смирення"


13 липня, у день пам'яті Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, архієпископ Білогородський Николай звершив Божественну літургію у Свято-Архангело-Михайлівському храмі села Білогородка.

Його Високопреосвященству співслужили: намісник Свято-Введенського монастиря архімандрит Даміан (Давидов), клірики та гості храму.

Після закінчення Літургії від храму відправився традиційний щорічний, вже 11-й, хресний хід з іконою Божої Матері «Призри на смирення» до Ризоположенчеського монастиря (с. Томашівка Фастівського району Київської області). Хресний хід очолив намісник Свято-Введенського монастиря архімандрит Даміан.


Хресний хід, що долає відстань у 50 км, присвячений головному скитському святу — Положенню Ризи Божої Матері у Влахерні (святкується 2/15 липня) і відбувається щорічно з благословення Блаженнішого Митрополита Владимира.

Шлях прочан проліг через низку сіл нашого благочиння. Священослужителі та віруючі Макарівщини із великою радістю зустрічали святиню та учасників хресного ходу. У деяких селах були відслужені молебні. В урочистих заходах брали участь місцеві та київські хорові колективи, які виконували духовні пісні. Також наші парафіяни готували частування для підтримання сил прочан.