Життя Благочиння

Відкриття ХІ православного кінофестивалю "Покров"

11 жовтня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, в Києві розпочав свою роботу XI фестиваль православного кіно «Покров». Роботу своєї творчої групи, на цей раз – анімаційну, представив на кінофорум співкерівник православного кіноклубу Макарівського та Бишівського благочинь Макарівського вікаріатства режисер Олександр Столяров.

Пісенний фестиваль до Дня пам′яті Святителя Димитрія (Макарів)

6 жовтня 2013 року, у продовження святкування Дня Макарова та Дня пам’яті Святителя Димитрія Ростовського, в смт Макарів відбувся Фестиваль духовної сімейної пісні «Поговори зі мною, Душе».

Архієрейська служба перед чудотворним образом "Услишательниця" (Фасова)

5 жовтня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у селі Фасова Макарівського благочиння Макарівського вікаріатства, у новозведеному храмі на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" було вперше відправлено Божественну літургію. Цей храм є одним з найбільших в Київській єпархії та єдиним у світі, присвяченим саме цьому образу Пресвятої Богородиці.

Владика взяв участь у святкуванні Дня Макарова (Макарів)

5 жовтня 2013 року єпископ Макарівський Іларій взяв участь у святкуванні Дня Макарова, який був присвячений пам’яті Святителя Димитрія Ростовського: 4 жовтня відзначається свято на честь знайдення його чесних мощей.

Архієрейська служба в день Святителя Димитрія Ростовського (Макарів)

4 жовтня 2013 року, в свято обрітення мощей святителя Димитрія, митрополита Ростовського, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, звершив Божественну літургію в храмі на честь Пророка Божого Ілії смт Макарів Київської області. Оскільки приділ у цьому храмі освячений на честь святителя Димитрія, уродженця Макарова, парафія святкувала престольне свято.

Презентація нового сайту вікаріатства на ФестЗМІ (Київ, Лавра)

3 жовтня 2013 року продовжилася робота VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних, який відбувається цими днями в Києві. У презентації інформаційних проектів 2013 року взяли участь і співробітники прес-служби Макарівського вікаріатства.

Реорганізація Макарівського вікаріатства

Предстоятель Української Православної Церкви провів робочу зустріч з вікарними архієреями та благочинними Київської єпархії.

"Животворяще Древо" (вересень 2013)

До престольного празника с. Мостище, свята Воздвиження Хреста Господнього, вийшов черговий випуск газети "Животворяще Древо".

Архієрейська служба в день престольного свята (Мостище)

27 вересня 2013 року, в свято Воздвиження Хреста Господнього, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в Хрестовоздвиженському храмі с. Мостище Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства.

Владика відвідав святині м. Генуя (Італія)

26 вересня 2013 року, перебуваючи в Італії, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, відвідав давні християнські святині м. Генуя.

Другий день роботи "Амвросіївських читань" (Мілан, Італія)

23 вересня 2013 року продовжилася робота VI міжнародної науково-богословської конференції «Амвросіївські читання» в м. Мілан (Італія). Другий день розпочався Божественною літургією, яку служив Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій в храмі Міланської парафії Святителя Амвросія.

Відкриття VI конференції "Амвросіївські читання" (Мілан, Італія)

22 вересня 2013 року Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, взяв участь у відкритті VI міжнародної науково-богословської конференції «Амвросіївські читання», яка розпочала свою роботу в м. Мілан (Італія).

Престольні свята в день Різдва Пресвятої Богородиці (Бишівське благочиння)

21 вересня 2013 року, в свято Різдва Пресвятої Богородиці, у с. Ясногородка Бишівського благочиння відзначили престольне свято.

Архієрейська служба в канун престольного свята (Гореничі)

20 вересня 2013 року Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, очолив святкове Всеношне бдіння з нагоди  престольного свята у храмі  Різдва Пресвятої Богородиці с. Гореничі Білогородського благочиння Макарівського вікаріатства.

Престольне свято в Мар′янівці

19 вересня 2013 року, в день пам'яті чуда святого Архістратига Михаїла, що відбулося в Хонех, на Свято-Михайлівській парафії с. Мар'янівка Бишівського благочиння відзначили престольне свято.

Бишівське благочиння відвідали іноземні гості (Лишня, Осикове)

19 вересня 2013 року, на запрошення благочинного Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства ахрімандрита Філарета (Єгорова), парафії Бишівського благочиння відвідали високоповажні гості – учасники міжнародної науково-богословської конференції «Успенські читання».

Владика виступив із доповіддю на ХІІІ "Успенських читаннях"

16 вересня 2013 року єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, взяв участь у ХІІІ міжнародній науково-богословській конференції «Успенські читання» із доповіддю на тему "Писання та Передання у контексті проблематики перекладу".

Представники Макарівщини взяли участь в "Успенських читаннях" (Київ)

15 вересня 2013 року, в Актовому залі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври (45-й корпус) відкрилися XIII Міжнародні Успенські читання. Тема цьогорічної конференції: «Передання і переклад». В Читаннях взяли участь керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Макарівський Іларій та прес-секретар вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

Архієрейська служба в день Августовської ікони Божої Матері (Рожів)

14 вересня 2013 року, в шанування Августовської ікони Божої Матері, єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Рожів Бишівського благочиння. В цьому храмі зберігається місцево пошанований образ Августовської Божої Матері. Також архієрей привітав отця настоятеля, протоієрея Віктора Мозгового, з 10-річчям ієрейської хіротонії.

20-річчя відродження духовного життя в с. Хотів

12 вересня 2013 року, у день перенесення мощей благовірного князя Олександра Невського (1724), громада храму в ім’я цього святого с. Хотів (Києво-Святошинський р-н Київської обл.) відзначила 20-річчя відродження духовного життя. У Божественній літургії, яку в цей день очолив Блаженніший Митрополит Володимир, взяв участь і єпископ Макарівський Іларій.