Життя Благочиння

Преосвященний Іларій вклонився чесній главі вмч. Пантелеімона

4 і 5 листопада єпископ Макарівський Іларій взяв участь в богослужіннях, що проходили в київських храмах, де наразі перебуває чесна глава великомученика і цілителя Пантелеімона.

Клірик Макарівщини взяв участь в педагогічній конференції

5 листопада, з благословення єпископа Макарівського Іларія, представник Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Християнські цінності в системі освіти: теорія, традиції, практика», яка проходила в Умані.

Єпископ Іларій освятив каплицю у Бабиному Яру (Київ)

2 листопада єпископ Макарівський Іларій освятив каплицю на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» у Бабиному Яру. Каплиця розташована на місці розстрілу православних священиків.

Козацьке свято в дитячому прийомнику-розподільнику с. Копилів

31 жовтня єпископ Макарівський Іларій, разом з представниками благочиння та учасниками табору-поселення "Козацька Покрова", відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, що знаходиться у с. Копилів Макарівського району.

Престольне свято с. Лишня

27 жовтня, у день вшанування Преподобної Параскеви Сербської, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, очолив Божественну літургію у храмі Преподобної Параскеви с. Лишня Макарівського району Київської області.
 

Біля мощів преп. Параскеви Сербської

27 жовтня за новим стилем ми відзначаємо пам'ять преподобної Параскеви Сербської. В Румунії, де спочивають мощі святої, її пам'ять вшановують майже на два тижні раніше, 14 жовтня. Цього року в святкуванні празника взяли участь члени офіційної делегації Української Православної Церкви.

"Покровські читання"

23-25 жовтня у Києві відбулися п'яті Покровські міжнародні місіонерсько-просвітницькі читання, темою яких був  "Досвід християнської святості в освітньому просторі: минуле і майбутнє".

Фестиваль духовних кантів "Параскева"

20 і 21 жовтня при храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня відбувся черговий щорічний міжнародний фестиваль духовних кантів та православних піснеспівів "Параскева".

Відеоматеріали з тогорічного фестивалю "Параскева"

Пропонуємо Вашій увазі відео з фестивалю "Параскева" 2011 року. Матеріали про цьогорічний фестиваль будуть опубліковані незабаром.

Соціальна акція для дітей сільських священиків

Голова благодійницької комісії архімандрит Філарет (Єгоров) та голова Асоціації сільських і селищних голів Макарівського району Юлія Василівна Пелешок об'їхали з подарунками та запрошенням на фестиваль духовної пісні "Параскева" кліриків Макарівського благочиння.

В с. Осикове вітали найстарішу парафіянку із 94-літтям

18 жовтня, в день пам'яті Святителів Московських, всієї Русі чудотворців, настоятель храму на честь ікони Божої Матері "Всецариця" с. Осикове архімандрит Філарет (Єгоров) після завершення святої Божественної літургії, разом з парафіянами, відвідав найстарішу прихожанку храму. Саме в цей день Віра Матвіївна Клопп відзначала своє 94-ліття.

АНОНС: До Макарова прибуде чудотворна ікона Божої Матері

22 жовтня в Макарові зустрічатимуть чудотворну Києво-Вишгородську ікону Пресвятої Богородиці. Цього дня в храмі Ілії Пророка, де перебуватиме святиня, буде відправлено урочисту Божественну літургію, на якій будуть присутні всі священнослужителі православної Макарівщини.

Зустріч чудотворного образу о 08:00.

Запрошуємо всіх помолитися перед іконою Пресвятої Богородиці.

Престольне свято в день святого Іоанна Хозевита

16 жовтня, в день пам'яті преподобного Іоанна Хозевита, єпископа Кесарійського, відзначили престольне свято в с. Немішаєве Бородянського благочиння, де виконує послух настоятеля ієрей Іоанн Нємєш. Божественну літургію очолив єпископ Макарівський Іларій.

АНОНС: Черговий щорічний фестиваль духовних кантів "Параскева"

Запрошуємо взяти участь у черговому міжнародному фестивалі православних духовних піснеспівів "Параскева".

Літургія у Свято-Покровському монастирі Києва

14 жовтня, у день свята Покрова Пресвятої Богородиці єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію у соборному храмі святителя Миколая Чудотворця Свято-Покровського жіночого монастиря міста Києва.

Вітаємо сім′ю отця Олега Короля!

14 жовтня, в свято Покрова Пресвятої Богородиці та день пам'яті преп. Романа Солодкоспівця, в сім'ї отця Олега Короля, клірика храму Святителя Миколая Мірлікійського с. Небелиця, народився син.

Вітаємо батюшку та матушку з цією великою радістю! Зичимо новонародженому Роману, його батькам та рідним Божого благословення і Його великої милості!

Престольні свята на Покров Божої Матері

14 жовтня, в свято Покрова Божої Матері, відзначили престольні свята духовні громади с. Бишів (настоятель - священик Петро Подунайчук) та с. Забуяння (настоятель - священик Іоанн Тафічук).

Кінофестиваль "Покров". Нагородження

 14 жовтня, в свято Покрова Пресвятої Богородиці, в Будинку кіно в Києві відбулася урочиста церемонія закриття Х ювілейного Фестивалю православного кіно «Покров». Два фільми режисера Олександра Столярова отримали три нагороди.

Розповідь про святині Грузії

Парафіянин храму Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Віктор Магомет захоплююче розповідає про паломництво Грузією. Запрошуємо Вас на деякий час зануритися у чарівну атмосферу суворої природи, аскетичних подвигів та щирих почуттів, читаючи цю поетичну оповідь.

Освячення місця майбутнього храму (с. Мрія)

22 вересня вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій освятив місце під будівництво храму на честь мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії у селі Мрія Києво-Святошинського району Київської області.