Служіння єпископа Макарівського Іларія


Поздоровлення Предстоятеля Української Православної Церкви


23 листопада єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, разом з сонмом ієрархів привітав Предстоятеля з 77-річчям.

Всі вірні Української Православної Церкви піднесли особливі молитви за Блаженнішого владику Володимира.

В цей день Блаженніший Митрополит Володимир  звершив Божественну літургію в соборному храмі Свято-Пантелеімонівського монастиря у Феофанії у співслужінні з сонмом духовенства Української Православної Церкви. 

На богослужінні у соборі перебували  Плащаниця Пресвятої Богородиці та точний список Вишгородсько-Володимирської ікони Божої Матері.Після відправи був відслужений молебень, наприкінці якого Митрополит Володимир вклонився Плащаниці Пресвятої Богородиці.
 
Наостанок Первосвятитель подякував усім за спільну молитву та наголосив на важливості церковної єдності.
 
«Найвища ціль людського життя  - це досягнення єднання з Богом, розчинення у Бозі, живучи у Дусі Святому.  І тоді не страшні ні випробування, ні проблеми. Допомагає нам у цьому Свята Церква своїм вченням, своїми традиціями та своїм материнським духовним окормленням. Я хочу сердечно подякувати за молитовне єднання з Христом та один з одним. Дякую за молитви, які ми вознесли в цій святій обителі, де серед нас присутня Сама Пречиста в образі Плащаниці, котра почиває в Гефсиманії. Я бажаю усім вам сили і кріпості від Духа Святого. Нехай за молитвами Пречистої Владичиці Господь не лишає  нас розуміння Божества, цінностей, єдності во Христі Іісусі», - сказав Блаженніший Владика.
 
 
 
Також Блаженнішого Володимира з днем народження поздоровили Патріарх Московьский та всієї Русі Кирил і Президент України Віктор Янукович.