Служіння єпископа Макарівського Іларія


Владика співслужив у день храмового свята Введенського монастиря


17 лютого, в день пам'яті преподобного Ісидора Пелусіотського, єпископ Макарівський Іларій взяв участь в урочистій службі з нагоди престольного свята Свято-Введенського чоловічого монастиря. Адже верхній приділ храму освячений на честь цього святого.

Божественну літургію, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, очолив секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Йому, крім владики Іларія, співслужили: архієпископ Білогородський Миколай, намісник обителі єпископ Фастівський Даміан, духовенство та гості обителі у священному сані.

По завершенні богослужіння
Преосвященні владики звершили читання канону перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Призри на смирення».

Потім архієпископ Олександр привітав намісника та братію обителі зі святом та передав привітання і благословення від Блаженнішого Митрополита Володимира.

***

Нагадаємо, що Блаженніший Митрополит Володимир освятив домовий храм обителі на честь преподобного Ісидора Пелусіота 30 жовтня 2007.

Преподобний Ісидор Пелусіот - небесний покровитель митрополита Ісидора, який,  будучи духовним батьком матушки Димитри, засновниці Свято-Введенської громади, завжди підтримував храм матеріально і сприяв у будівництві. Тому духовний собор обителі вирішив назвати церкву на честь саме цього святого.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.

Всі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.

На фото: Архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (у центрі), архієпископ Білогородський Миколай (зліва), єпископ Макарівський Іларій (зправа).