Служіння єпископа Макарівського Іларія


Архієрейська служба в день 15-річчя послуху благочинного (Вишневе)


24 серпня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, відвідав Свято-Вознесенський кафедральний собор м. Вишневе Київської обл., де очолив святкову Божественну літургію. Приводом для урочистостей став 15-тирічний ювілей з моменту призначення протоієрея Василія Русинки благочинним Києво-Святошинського церковного округу (1998 р.).

Його Преосвященству співслужили настоятель собору протоієрей Василій Русинка та духовенство Вишнівського церковного округу. За богослужінням молилися численні віряни.

За старанні труди на благо Святої Церкви протоієрея Василія Русинку від імені Предстоятеля Української Православної Церкви було нагороджено Орденом святого Ярослава Мудрого.

Після закінчення богослужіння владика Іларій звернувся до всіх присутніх з вітальним словом, побажавши ювілярові багатьох літ, та передав благословення Архіпастиря.

Довідка. До березня 2013 року м. Вишневе відносилося до Києво-Святошинського благочиння, яке, у свою чергу, входило до складу Макарівського вікаріатства. Але, беручи до уваги велику кількість парафій в Київській єпархії, для більш ефективного управління ними виникла необхідність у реорганізації існуючого адміністративно-територіального розподілу благочинь.

І тому, згідно з розпорядженням Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, навесні цього року Макарівське вікаріатство було реорганізовано і в його межах утворено 10 благочинь. Києво-Святошинський церковний округ, благочинним якого був до цього часу отець Василій Русинка, було поділено, а отець Василій залишився благочинним, але вже у новопоіменованому Вишнівському церковному окрузі.