Служіння єпископа Макарівського Іларія


Зустріч владики Іларія з Макарівським головою (Макарів)


29 серпня Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, зустрівся в своєму титулярному місті Макарові (Київська обл.) з його мером, Олександром Миколайовичем Іващенком. У зустрічі взяв участь прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

Було обговорено питання щодо співпраці співробітників очолюваного єпископом Іларієм Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви з чільниками територіальних громад Київщини на місцях.

Макарівський селищний голова розповів про хід підготовки до вшанування Дня Макарова, який відзначатиметься 4 жовтня, у день віднайдення мощей Святителя Димитрія Ростовського, уродженця Макарова. Сторони домовилися про відправу в цей день молебню перед початком офіційних урочистостей, який, на прохання Макарівського голови, очолить владика Іларій, про проведення міжнародного фестивалю духовної, дитячої і сімейної пісні, присвяченого дню пам’яті Святителя Димитрія, інші спільні заходи.

Було обговорено й питання щодо встановлення побратимських стосунків між Макаровом та Ростовом Великим (Російська федерація), де в Спасо-Яковському Димитрієвому монастирі перебувають мощі Святителя Димитрія Ростовського і де наш святий земляк завершив свій земний шлях.

Крім цього, єпископ Іларій зазначив, що, враховуючи постійну співпрацю між Макарівським вікаріатством та православними парафіями в Італії, є всі підстави для налаштування побратимських зв’язків між Макаровом та одним з міст цієї країни.

В дар чільнику макарівської громади Преосвященніший Іларій вручив ікону Божої Матері «Нерушима стіна».