Служіння на парафіях


Служба та зустрічі в свято Василія Великого (Осикове, Макарів)


14 січня, у свято Обрізання Господнього та день пам’яті святителя Василія Великого, у домовому храмі Меланії Козакової в с. Осикове була звершена Божественна літургія. Після літургії Меланію Гордіївну Козакову вітали з тезоіменитством, адже днем раніше, 13 січня, Православна Церква святкувала пам’ять преп. Меланії Римлянині.

Архім. Філарет (Єгоров), настоятель парафії преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове, подякував матушці Меланії за її труди на ниві Христовій та вручив особливі духовні подарунки: хресне знамення та єлей зі Святої Землі; хор заспівав многоліття. Матушка Меланія в подячному слові у відповідь наголосила, що найкращий подарунок для неї – молитва, і що вона просить у Бога лише одного: щоб Він і надалі давав їй можливість прославляти ім’я Господнє та Його Пресвятої Матері, на честь Якої в Осиковому споруджується храм ікони Божої Матері «Всецариця».

Матушку Меланію вітали клірики та парафіяни сіл Лишня та Мостище, а також к.філос.н., викладач філософії та культурології Харківського національного університету ім. В.М. Каразіна Дар'я Анатоліївна Зіборова, яка приїхала до центру «Ковчег» днем раніше.

Після літургії архім. Філарет та диякон Марк Серчук – разом з Д. Зіборовою і парафіянами – з робочою метою відвідали студію телерадіокомпанії «Авіс» в смт Макарів, де поспілкувався з її директором Юрієм Олександровичем Вареником, а після завітали до оселі Людмили Владиславівни Вітковської – заслуженої майстрині народної творчості України, художниці, що працює у жанрі декоративно-прикладного розпису, та її чоловіка – Веніаміна Олександровича Вітковського, директора Макарівського історико-краєзнавчого музею. Священнослужителі та парафіяни привітали родину Вітковських зі святом Обрізання Господнього та заспівали традиційних колядок. Л. Вітковська передала в дар сувеніри із зображенням своїх робіт.

Переглянути всі фотографії Ви можете за посиланням.