Служіння на парафіях


Архієрейська служба перед чудотворним образом "Услишательниця" (Фасова)


5 жовтня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у селі Фасова Макарівського благочиння Макарівського вікаріатства, у новозведеному храмі на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" було вперше відправлено Божественну літургію. Цей храм є одним з найбільших в Київській єпархії та єдиним у світі, присвяченим саме цьому образу Пресвятої Богородиці.

Службу Божу очолили Преосвященні єпископи: Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством; Боярський Феодосій; Фастівський Даміан. Преосвященним владикам співслужили: благочинний Макарівського церковного округу, настоятель храму архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського церковного округу архімандрит Філарет (Єгоров), священнослужителі Макарівського вікаріатства, духовенство Києво-Печерської Лаври та Введенського монастиря м. Київа, отці благочинні різних єпархій Української Православної Церкви та інші гості у священному сані.

За богослужінням молилися представники місцевої влади, громадськості та численні паломники, що приїхали з різних регіонів України, щоб помолитися в святковий день перед чудотворним образом. Серед меценатів храму був присутній і народний артист України Олександр Пономарьов.

На проповіді, виголошеній після Євангельського читання, Преосвященніший Іларій підкреслив, що Божа Матір, Заступниця рода християнського, не залишає без своєї турботи жодної людини, аби тільки люди намагалися виправлятися та зверталися до Неї по допомогу.

По завершенні Божественної літургії було відправлено молебень перед чудотворним образом «Услишательниця», який знаходиться в с. Фасова. Єпископ Макарівський Іларій возніс молитву до Пресвятої Богородиці перед святинею.

По завершенні богослужіння владика Іларій подякував архієреям та всім священнослужителям за святі молитви та запросив усіх частіше приїжджати до храму, де зберігається святиня не тільки Київської землі, але й, без перебільшення, вагома для всієї Української Православної Церкви.

Владика підкреслив труди отця настоятеля, благочинного Макарівського благочиння, завдяки яким було зведено величний храм, в якому перебуватиме чудотворний образ. Також Преосвященніший єпископ Макарівський передав благословення та привітання Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Володимира.

Настоятель храму архімандрит Кирил подякував за благословення Його Блаженства та всім присутнім за святі молитви.

Присутні в храмі численні віряни приклалися до чудотворного образу Божої Матері «Услишательниця» та отримали в благословення стрічки, що були освячені на святині. Також усім було роздано в благословення від єпископа Макарівського Іларія ікони Святителя Димитрія Ростовського.

Всі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.


На стіні алтаря - образ Божої Матері "Услишательниця". Біля престолу - єпископ Макарівський Іларій (по центру).