Служіння на парафіях


Архієрейська служба в день Святителя Димитрія Ростовського (Макарів)


10 листопада, в день пам’яті Святителя Димитрія Ростовського, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший єпископ Фастівський Даміан, вікарій Київської Митрополії, звершив Божественну літургію в храмі Ілії Пророка, який має приділ на честь Святителя Димитрія, в смт Макарів, на батьківщині Святителя.

Його Преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, духовенство Макарівського благочиння та Свято-Введенської обителі м. Києва, священнослужителі Білоцерківської єпархії.

Після Євангельського читання Преосвященніший єпископ Даміан виголосив проповідь, в якій розповів про земний шлях Святителя Димитрія Ростовського. Було зазначено, що саме у Макарові, у грудні 1651 року, в родині козака Сави Туптала, який згодом був обраний сотником, народився Святитель Димитрій. І ми повинні пишатися нашою причетністю до місця народження нашого славного земляка, а також – втілювати в наше життя його духовну спадщину, продовжувати його труди.

По завершенні Божественної літургії відбувся Хресний хід навколо храму з ракою з часткою мощей Святителя Димитрія Ростовського. Преосвященніший владика Даміан передав привітання та благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира та Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія, керуючого Макарівським вікаріатством.

Настоятель храму протоієрей Андрій Ярош подякував владиці за звершене богослужіння та за преподане благословення Первосвятителя нашої Церкви.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.