Соціальне служіння


Козацьке свято в дитячому прийомнику-розподільнику с. Копилів


З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, 31 жовтня вікарій Київської Митрополії, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, разом з головою постійно діючої комісії з питань благодійної діяльності Макарівської районної ради, кліриком Макарівського вікаріатства архімандритом Філаретом (Єгоровим), відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, що знаходиться у с. Копилів Макарівського району.

Директор Ігор Філіппов, який керує цим та іншими закладами Служби у справах дітей Київської обласної державної адміністрації, з радістю зустрів гостей та відзначив вагомість бесід, які регулярно проводяться тут священнослужителями Макарівського благочиння.

В копилівському Центрі перебувають діти та підлітки з неблагополучних сімей, яких часто знаходять на вулицях, ті, які постраждали від гріховності та байдужості дорослого світу. Наразі таких мешканців, якими опікуються соціальні працівники-вихователі, – 44. В холодний період року їх кількість зростає. Разом зі священнослужителями вихованців копилівського притулку-розподільника відвідали юні учасники табору-поселення учнів недільних шкіл Києва «Козацька Покрова». Це навчальне поселення традиційно відбувається в дні шкільних канікул при духовно-просвітницькому центрі «Ковчег» парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського благочиння.

Зі своїми наставниками - осавулом, підполковником спецпідрозділу МВС України Вадимом Растєгаєвим та отаманом, соціальним працівником і педагогом Дмитром Скрипником, - юні козаки дали концерт козацьких піснеспівів з розповіддю про православну основу козацького руху. Для мешканців соціального центру було передано необхідну для них побутову техніку. З рук Преосвященнішого єпископа Іларія всі отримали гостинці, передані парафією святителя Амвросія Медіоланського з м. Мілан (Італія).

Для вихованців було організовано змагання з козацьких бойових мистецтв. Всі охочі взяли участь у стрільбі з лука, метанні списів, стрільбі з пневматичних гвинтівок, битві на шаблях та інших традиційних єдиноборствах. Священнослужителі провели бесіду на євангельську тематику. Владика Іларій наголосив на необхідності відповідального ставлення до життя свого та ближніх, та до вчинків, які ми звершуємо.

Присутній під час зустрічі директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Веніамін Вітковський та працівники центру зазначили, що подібні зустрічі та заходи є вкрай необхідними для морального та патріотичного формування дітей. Єпископ Іларій, роздавши всім присутнім ікони Пресвятої Богородиці та надруковані на аркушах заповіді Закону Божого й молитву Оптинських старців, побажав всім допомоги від Господа та зростання у Христі.

Переглянути фотоальбом з козацького свята в Центрі реабілітації дітей с. Копилів Ви можете, натиснувши сюди або на одну з фотографій, що наведені нижче. 

Пропонуємо Вашій увазі також відео, слово владики Іларія: