Соціальне служіння


Священик відвідав сім′ю, в якій був здійснений подвиг любові


Рік тому, 8 січня 2012, відійшла до Господа раба Божа Ксенія, яка здійснила християнський подвиг, народивши дитинку ціною власного життя. Зараз маленьку 15-місячну Аню виховує її бабуся, вдова Тетяна. Обидві живуть в м. Хмільнику, що на Вінниччині.

Знаючи, як їх чекали у цій сім'ї, 8-го січня 2013 р., у свято Собору Пресвятої Богородиці, в день смерті Ксенії, архімандрит Філарет (Єгоров) із парафіянами храму прп. Параскеви Сербської (с. Лишня) та Хрестовоздвиженського храму (с. Мостище) відвідали сім'ю матушки Тетяни. Для цього їм довелося подолали більше 500 кілометрів.

По приїзді було відслужено заупокійну літію, потім відбулася духовна бесіда з родиною Тетяни та з іншими хмільниччанами - сусідами, родичами та близькими. Всім було подаровано православні календарі, видані у Макарівському Благочинні, Різдвяні листівки та гостинці. Наприкінці зустрічі всі разом співали колядки.

З історією християнського подвигу раби Божої Ксенії Ви можете ознайомитися на сайті парафії Святителя Амвросія Медіоланського (м. Мілан, Італія).