Соціальне служіння


Відвідання районної лікарні (смт Макарів)


18-19 квітня 2013 року, з благословення Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського, керуючого Макарівським вікаріатством, члени комісії з благодійництва Макарівської районної ради на чолі з її головою, благочинним Бишівського церковного округу архімандритом Філаретом (Єгоровим) працювали в Макарівській районній лікарні.

Архімандрит Філарет зустрівся з заступником головного лікаря Макарівського району з питань дитинства Валентиною Сергіївною Калмиковою. Було обговорено питання подальшої допомоги дитячому відділенню, а також іншим відділенням лікарні, було надано необхідну допомогу дітям-сиротам та дітям з інтернату, які перебувають зараз на лікуванні.

Членами комісії з благодійництва було підготовлено подарунки та гостинці для хворих людей, які перебувають у трьох відділеннях: терапевтичному, дитячому та урологічному. Було відправлено молебень у дитячому відділенні та окроплено всі його палати святою водою.

Було звершено Таїнства Сповіді та Причастя. Хворі були помазані миром від мощей Святителя Миколая Чудотворця, привезеним з м. Барі (Італія). І паціенти, і персонал, отримали у благословення святі ікони та натільні хрести.

Керівники відділень лікарні зазначили, що подібні відвідування священнослужителями та їх помічниками лікувального закладу є вкрай необхідними та корисними як для паціентів, так і для персоналу, який праціює в лікарні.