Соціальне служіння


Слухачі КЛБІ відвідали літніх людей в будинку-інтернаті (Грузьке)


6 серпня 2013 року, з благословення Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія, керуючого Макарівським вікаріатством, священно- та церковнослужителі Бишівського благочиння на чолі з благочинним архімандритом Філаретом (Єгоровим), головою постійної благодійницької комісії Макарівської районної ради,  відвідали територіальний центр одиноких престарілих громадян у с. Грузьке.

До них приєдналися викладачі та слухачі міжнародного київського літнього богословського інституту (КЛБІ), що проходить у духовно-просвітницькому й соціальному центрі «Ковчег» при парафії Параскеви Сербської с. Лишня:  декан факультету психології Російського православного університету св. Іоанна Богослова протоієрей Петро Коломейцев (Москва), професор літератури Свято-Тихонівського православного університету Ірина Багратіон-Мухранелі (Москва), студенти цього університету, музико- та мистецтвознавець Алла Вайсбанд (Україна-Німеччина), а також соціальні волонтери християнської спільноти «Дім серця» з Франції, США, Колумбії. Важливість візиту представницької міжнародної делегації до літніх людей підкреслив настоятель місцевого храму Архістратига Божого Михаїла с. Грузьке протоієрей Андрій Велимчаниця.

Гості поспілкувалися з мешканцями та працівниками центру, священнослужителі вручили натільні хрести та святі ікони, роздали подарунки та гостинці, надали матеріальну допомогу. Вихованці «Дитячої академії» КЛБІ, які приїхали разом з дорослими, влаштували на подвір’ї концерт класичної музики.  

***

Територіальний центр одиноких престарілих громадян у с. Грузьке є однією з соціальних установ, які діють на території Макарівського району.  Зараз у ньому перебувають здебільшого одинокі люди похилого віку, які по-особливому потребують людського тепла, турботи та підтримки. З початку свого утворення центром опікується постійна комісія з благодійництва Макарівської районної ради, яка існує вже протягом двох скликань поспіль. У ній працюють депутати районної ради, які активно займаються соціальним служінням та меценатством. До складу комісії входить і благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан). У важливій справі служіння ближнім  допомогу комісії надають парафії Макарівського вікаріатства.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.