Соціальне служіння


Україна – Італія: досвід благодійницької співпраці


Нещодавно голова постійно діючої комісії з благодійництва Макарівської районної ради, настоятель храму преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове, парафії на честь ікони Божої Матері  «Всецариця» с. Осикове та храму Воздвиження Хреста Господнього с. Мостище архімандрит Філарет (Єгоров) повернувся після виконання ним у черговий раз пастирського послуху в Італії та інших країнах Західної Європи.

Під час звершення служіння, яке відбувалося з благословення священноначалія Української Православної Церкви, священнослужитель-депутат зустрічався з багатьма нашими співвітчизниками, які перебувають за кордоном і потребують духовної допомоги та підтримки.

Відвідуючи лікарні та соціальні заклади півночі Італії, отець-архімандрит познайомився з досвідом роботи медичних та соціальних служб цієї країни, а також поділився досвідом співпраці служителів Церкви, представників органів влади та медико-соціальних служб в Україні на прикладі Макарівського району.  Наразі ведеться організаційна робота, пов’язана з тим, щоб  мещканці Макарівщини, зокрема тяжко хворі дітки, могли проходити лікування в італійських клініках та отримувати кваліфіковану допомогу італійських лікарів та фармацевтів. У цьому допомагають активні прихожани православних парафій півночі Італії, які вже не раз надавали медичну та соціальну підтримку своїм співвітчизникам, особливо дітям, з Макарівського району. Також налаштовується організація дитячого відпочинку в різних оздоровчих регіонах Італії та інших країн.