Церква в світі. Місіонерська проповідь


Клірик Макарівщини взяв участь у семінарі "Відкрита Біблія"


14 листопада клірик Макарівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) та парафіяни храмів Макарівщини взяли участь у підготовці програми телеканалу "Глас" про семінари "Відкрита Біблія", які постійно відбуваються на території Києво-Могилянської Академії.

Постійне навчання у формі щотижневих зустрічей було започатковано видавництвом "Дух і літера". Отець Філарет та церковнослужителі благочиння допомагають як у формуванні розробок православних біблійних занять, так і в їх проведенні в дитячих поселеннях літнього періоду духовного соціально-просвітницького центру "Ковчег" с. Лишня.

Заняття з підлітками проводить біблеїст В’ячеслав Горшков, який викладає курс Священного Писання в різних православних парафіях Києва, а в літній період – в Київському літньому богословському інституті (КЛБІ).

Учасники семінару та один з керівників проекту «Відкрита Біблія», професор Могилянської Академії та Сорбонни Костянтин Сігов, поспілкувалися в цей день зі знімальною групою телеканалу «Глас». В розгорнутих інтерв’ю було приділено увагу необхідності вивчення Священного Писання Старого та Нового Завітів серед дітей та підлітків. Співробітники православного телеканалу підкреслили вагомість занять, які відбуваються та участь у них юних парафіян не тільки храмів Києва, але й представників парафій сільської місцевості.