Церква в світі. Місіонерська проповідь


Служіння на нещодавно створеній парафії у Швейцарії


З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, перебуваючи за кордоном, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, відвідав Швейцарію, де в місті Лугано, в церкві святого Антонія, 21 грудня відправив Божественну літургію.

Преосвященнішому владиці співслужили настоятель місцевої православної парафії Покрова Пресвятої Богородиці ієромонах Святослав (Засенко), настоятель храму Святителя Амвросія Медіоланського (м. Мілан, Італія) архімандрит Амвросій (Макар), клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), православне духовенство Румунії, Італії, Швейцарії.

За богослужінням співав хор Київської духовної академії та семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка). Преосвященніший владика по завершенні Божественної літургії промовив проповідь та нагадав про важливість формування православних громад в Західній Європі, підкресливши вагомість служіння та православної проповіді нещодавно утвореної швейцарської громади. Також Його Преосвященство передав поклін та привітання Його Блаженства Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, який дбає про православну паству, яка знаходиться як в Україні, так і за її межами.

Потім хор академії та семінарії дав концерт різдвяних богослужбових піснеспівів та колядок. На концерті був присутній єпископ м. Лугано П’єр Джакомо Гранпа. Трохи пізніше відбувся ще один концерт в Міліді (передмісті Лугано), в єпархіальній церкві Квіріко і Джулітти. Виступи хору були дуже схвально сприйняті місцевою громадскістю. Приміщення церков, в яких відбувалися концерти, були переповнені людьми. Представники місцевої громадськості м. Лугано виразили щиру подяку як хору та його регенту, так і керівництву київських духовних шкіл.

В перерві між концертами Преосвященніший владика разом з духовенством та хористами відвідали виставку «Швейцарія в мініатюрі».

Всі фотографії з Лугано Ви можете переглянути за посиланням.