Церква в світі. Місіонерська проповідь


Молебень в базилиці св. Апостола Павла (м. Рим, Італія)


Базиліка св. Апостола Павла (Рим, Італія). Фото з Вікіпедії

29 грудня, з благословення Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, перебуваючи в Італії, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, звершив молебень в приділі прп. Венедикта Нурсійського величної базиліки храму Апостола Павла, де зберігаються мощі святого Апостола, а також його чесна верига.

Базиліка св. Апостола Павла (Рим, Італія). Фото з Вікіпедії

Молебень було відправлено у співслужінні з настоятелем Амвросіанської парафії (м. Мілан, Італія) архімандритом Амвросієм (Макаром), кліриком Макарівського вікаріатства архімандритом Філаретом (Єгоровим) та іншими священнослужителями.

На молебні була присутня православна молодь України, Росії, Білорусії, яка звершує паломництво Римом та бере участь у традиційних молодіжних зустрічах, що відбуваються у цьому місті.

Базиліка св. Апостола Павла (Рим, Італія). Фото з Вікіпедії

Преосвященніший владика возніс молитви за Предстоятеля Української Православної Церкви, а також за Богом хранимі слов’янські держави. По завершенні служби Його Преосвященство звернувся до всіх присутніх молодих людей зі словом настанови. Архіпастир зазначив, що ми перебуваємо в особливому місті – Римі, - де дуже багато християнських святинь, ми повинні дякувати Богові, що Він дав нам таку можливість, бути там, де знаходяться вони, і повинні благоговійно вклонятися перед ними. Вони надихають нас на те, щоб ми жили справжнім християнським життям і були по-справжньому людьми Христового духу в сучасному світі.

Преосвященніший владика подякував молоді за молитви та передав поклін і привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.