Церква в світі. Місіонерська проповідь


Владика взяв участь у святкуванні Дня Макарова (Макарів)


5 жовтня 2013 року єпископ Макарівський Іларій взяв участь у святкуванні Дня Макарова, який був присвячений пам’яті Святителя Димитрія Ростовського: 4 жовтня відзначається свято на честь знайдення його чесних мощей.

На центральній площі містечка Преосвященніший владика відправив подячний молебень у співслужінні з прес-секретарем Макарівського вікаріатства архімандритом Філаретом (Єгоровим) та настоятелями храмів Макарова: пророка Божого Ілії - протоієреєм Андрієм Ярошем, та Свято-Димитріївського храму – протоієреєм Богданом Лисиченком.

На молебні були присутні голова Макарівської селищної ради Олександр Іващенко, голова Макарівської районної ради Віктор Гудзь, заступник голови Макарівської районної державної адміністрації Олександр Гуменюк, представники влади територіальних громад Київщини та інших регіонів України, численна громадськість. Були присутні колективи художньої самодіяльності Макарова та Макарівського району.

Звернувшись після молитви до присутніх, владика Іларій передав усім поклін і привітання Предстоятеля Української Православної Церкви та підкреслив вагомість того, що День міста святкується саме в день пам’яті святого Димитрія Ростовського, видатного науковця, проповідника, молитовника, святителя Церкви Христової. І Святитель Димитрій, особливий покровитель Макарівської землі, безумовно возносить свої молитви за свою земну Батьківщину перед Престолом Божим.

Після молебню Преосвященніший владика поспілкувався з присутніми на святі гостями та відповів на різноманітні духовні запитання. (На фото зліва, зліва направо: настоятель храму на честь Святителя Димитрія Ростовського смт Макарів протоієрей Богдан Лисиченко, керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Макарівський Іларій, голова Макарівської селищної ради Олександр Іващенко, настоятель храму на честь Пророка Божого Ілії смт Макарів протоієрей Андрій Ярош).

Герой України, народний артист України Анатолій Паламаренко, уродженець Макарова, у слові до присутніх поздоровив земляків з Днем міста та з днем пам’яті Святителя Димитрія Ростовського. Також на святі були присутні помічники депутата Верховної Ради Руслана Сольвара Анатолій Матвєєв та Олеся Бурдик.

Гості, представники влади та різних територіальних громад Київщини, інших регіонів України передали подарунки для громади Макарова.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.