Церква в світі. Місіонерська проповідь


Прес-секретар вікаріатства взяв участь у міжнародній конференції (Мінськ, Білорусь)


З 17 по 19 листопада 2013 року, в Мінську, з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Мінського і Слуцького Філарета, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі, Предстоятеля Білоруської Православної Церкви, відбувалася VII міжнародна міжконфессіональна науково-богословська конференція «Християнська антропологія перед викликами сучасності».

З благословення Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія, вікарія Київської митрополії, керуючого Макарівським вікаріатством, голови комітету з біоетики та етичних питань при Священному синоді УПЦ, участь у потужному форумі взяв прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

Він підготував доповідь на тему «Аспекти християнської антропології в діяльності Київського літнього богословського інституту». У ній було розкрито основні елементи діяльності КЛБІ, який вже 11-ий рік поспіль щоліта відбувається з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в духовному соціально-просвітницькому центрі «Ковчег» при парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства.

Архімандрит Філарет звернув увагу на курси лекцій, прочитаних викладачами вищих навчальних закладів України та інших країн світу, які розкривають християнське вчення щодо людини та її призначення. Окрім того, він розповів, як християнська антропологія реалізується у досвіді спільноти учасників КЛБІ у поєднанні з усебічним парафіяльним життям. Завдяки такому поєднанню лектори у своїх доповідях повсякчас звертаються до досвіду християнського свідчення в реальних умовах життя і діяльності православної громади.

Загалом о. Філарет зазначив, що, тільки базуючись на християнській антропології, людина може зростати у повну міру возраста Христового. Тільки на заповідях Господніх вона може будувати православний християнський світогляд, який є основою нашого життя.

Прес-секретар Макарівського вікаріатства відповів на численні запитання щодо діяльності КЛБІ та участі в ньому священнослужителів, науковців та богословів з різних країн світу.

Багато питань конференції стосувалися погляду православних богословів на новітні технології у сучасній медицині та біології. У зв’язку з цим отець Філарет розповів про основні напрямки діяльності комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ та передав усім поклін та привітання від його голови, єпископа Макарівського Іларія.

Фотографії події Ви можете переглянути на сайті офіційного порталу Білоруської Православної Церкви та у фотоальбомі Макаровського вікаріатства.