Служіння єпископа Макарівського Іларія

Архієрейська служба в день престольного свята (Томашівка) +ВІДЕО

15 липня 2013 року, в день свята Покладення чесної Ризи Пресвятої Богородиці во Влахерні, престольного свята Свято-Богородичного Ризопокладенського чоловічого монастиря, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, взяв участь в урочистій літургії в цьому монастирі в с. Томашівка (Фастівський район Київської області).

Святкування архієрейської хіротонії Блаженнішого Володимира

9 липня 2013 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир відзначив 47-річчя архієрейської хіротонії. В урочистій літургії в цей день взяв участь і єпископ Макарівський Іларій.

Владика очолив Божественну літургію в м. Ірпінь

7 липня 2013 року, в Неділю всіх святих землі Руської та в свято Різдва  Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, єпископ Макарівській Іларій відправив Божественну Літургію в храмi на честь святителя Миколая міста Iрпiнь.

Засідання комітету з біоетики та етичних питань (Київ)

2 липня 2013 року в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулося засідання Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді Української Православної Церкви під головуванням єпископа Макарівського Іларія.

Відкриття фестивалю "Слов′янська єдність-2013" (Чернігівська обл.)

29 червня 2013 року єпископ Макарівський Іларій взяв участь у Божественній літургії, якою розпочався фестиваль «Слов'янська єдність-2013». Службу очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир.

Владика очолив літургію у Свято-Троїцьому храмі (Ірпінь)

24 червня 2013 року, в день Святого Духа,  вікарій Київської Митрополії  єпископ Макарівській Іларій звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому храмi міста Iрпiнь.

Владика взяв участь у службі в день Святої Трійці (Київ, Лавра)

23 червня 2013 року, в день Пресвятої Трійці, єпископ Макарівський Іларій взяв участь в урочистій літургії на Соборній площі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Архієрейська служба у с. Мрія (Білогородське благочиння)

11 червня 2013 року, у день пам’яті святителя-сповідника Луки, архієпископа Симферопольського і Кримського, єпископ Макарівський Іларій відправив Божественну літургію у храмі на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у с. Мрія Білогородського благочиння.

Владика побував на будмайданчику Кафедрального собору (Київ)

10 червня 2013 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир разом з духовенством та чільниками Києва відвідав будівельний майданчик Свято-Воскресенського Кафедрального собору УПЦ. У поїздці взяв участь і Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський.

Перебування владики в Італії та Франції

З 27 травня по 3 червня 2013 року, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, відбулася поїздка до Італії Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського.

Служба у 21-річницю Харківського собору (Київ, Лавра)

27 травня 2013 року владика Іларій, єпископ Макарівський, взяв участь у службі, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Володимир. Саме цього дня 21 рік тому на Харківському архієрейському соборі Митрополита Володимира (Сабодана) було обрано  Предстоятелем Української Православної Церкви.

Владика взяв участь у службі на Фомину неділю (Київ, Лавра)

12 травня 2013 року, у другу неділю після Пасхи та день пам’яті апостола Фоми, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, взяв участь у службі, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у храмі преподобних Антонія та Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Літургія у четвер Пасхальної Седмиці (Фастів)

9 травня 2013 року єпископ Макарівскій Іларій, вікарій Київської Митрополії, звершив Божественну літургію в Свято-Воскресенському храмі м. Фастова.

Літургія Світлою Пасхальною седмицею (Клавдієво)

08 травня 2013 року, у середу Світлої Пасхальної седмиці, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, очолив святу Божественну літургію у с. Клавдієво. 

Літургія у вівторок Світлої Седмиці (Бабинці)

07  травня єпископ Макарівскій Іларій, вікарій Київської Митрополії, звершив  Божественну літургію в храмі святих Косьми і Даміана с. Бабинці Бородянського району.

Владика до теми про штучне запліднення (російською)

До редакції православного інформаційного порталу "Православіє в Україні" надійшов лист. Тема стосувалася штучного запліднення у Великий піст. Лист коментує єпископ Іларій (Шишковський).

Зустріч із представником християнської спільноти Тезе

21 квітня 2013 року єпископ Макарівський Іларій зустрівся з представником християнської спільноти Тезе (Франція) братом Бенуа, який перебуває з візитом в Україні.

Владика очолив збори Фастівського благочиння

12 квітня у Фастові відбулися збори духовенства Фастівського благочиння, які очолив єпископ Макарівський Іларій. Перед цим у Свято-Воскресенському храмі цього міста було відслужено літургію Напередосвячених Дарів.

Великий канон у Фастові (відео)

21 березня 2013 року, в перший четвер Великого посту, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, очолив богослужіння з читанням Покаянного канону прп. Андрія Критського в Свято-Покровському храмі м. Фастів.

Владика взяв участь у службі на Прощену неділю

17 березня, у Прощену неділю, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, взяв участь у вечірній службі, очолюваній Блаженнішим Митрополитом Володимиром.