Церква в світі. Місіонерська проповідь

Святкування Дня Незалежності в Макарові

23 серпня 2013 року благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у офіційних заходах в Макарові з нагоди святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. На святі були присутні делегації з міст-побратимів Макарова. Також цього дня отця архімандрита було нагороджено почесною грамотою Київської обласної ради.

Блаженніший очолив літургію в лікарні (Київ)

19 серпня 2013 року, в день свята Преображення Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у лікарні, де на даний час проходить відновлення після операції.

Дитяча академія КЛБІ-2013

Традиційно, під час Київських літніх богословських інститутів, які проводяться при парафії Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня, відбуваються й окремі заняття для дітей та підлітків. Вони навчаються паралельно з дорослими за особливою методою. Цього року було вперше випробувано новий формат "взаємодоповнення" дорослої та підліткової аудиторії, зокрема в "Дитячій академії" було проведено кілька лекцій викладачами "дорослого" КЛБІ.

Про КЛБІ - думки учасників (Лишня)

КЛБІ: За що богослови, філософи, філологи та навіть діти його люблять? — народне опитування від інтернет-порталу "Православіє в Україні".
 

Планова операція Блаженнішого Митрополита Володимира

7 серпня 2013 року у медичному центрі «Універсальна клініка «Оберіг», де Предстоятель УПЦ отримує медичну допомогу і спостерігається, Блаженнішому Митрополиту Володимиру проведено планову операцію.

Владика взяв участь в ХІ КЛБІ (Лишня)

7 серпня 2013 року єпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, відвідав XI міжнародний Київський літній богословський інститут (КЛБІ), що проходить у духовно-просвітницькому й соціальному центрі «Ковчег» при парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння Макарівського району Київської області.

Відкриття ХІ Київського літнього богословського інституту (Лишня)

29 липня 2013 року, після урочистої літургії з нагоди дня архієрейської хіротонії Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського, який і очолив богослужіння, у центрі "Ковчег" парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня було відкрито сесію чергового Київського літнього богословського інституту.

Запрошуємо на КЛБІ-2013

Запрошуємо взяти участь у ХІ Київському літньому богословському інституті, який, з благословення Його Блаженства, Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Володимира, відбуватиметься в с. Лишня з 28 липня по 10 серпня 2013 року.

Програма КЛБІ-2013 (Лишня)

Пропонуємо Вашій увазі програму Київського літнього богословського інституту в 2013 році.

Нагородження естонського композитора Арво Пярта (Київ, Лавра)

20 червня 2013 року у Києво-Печерській Лаврі видатному естонському православному композитору Арво Пярту вручили високу церковну нагороду – орден преподобних Антонія і Феодосія Печерських ІІ ступеня, – якою митця удостоїв Блаженніший Володимир, Митрополит Київський та всієї України. В урочистому заході взяли участь представники духовенства Макарівщини.

Лекція видатного філософа Чарльза Тейлора (Київ, НаУКМА)

19 червня 2013 року єпископ Макарівський Іларій взяв участь у лекції всесвітньо знаного канадського християнського філософа Чарльза Тейлора на тему «Розмаїття значень секуляризації на Заході», а також презентації українського видання найвидатнішої його книги «Секулярна доба».

Відбувся концерт естонського композитора Арво Пярта (Київ, Лавра)

17 червня 2013 року, з благословення Блаженнішого  Митрополита Київського і всієї України Володимира, у Трапезному храмі в ім’я преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбувся концерт духовних вокальних творів всесвітньо відомого естонського композитора Арво Пярта.

Презентація книги кардинала Курта Коха (Київ, НаУКМА)

6 червня 2013 року Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, та архімандрит Філарет (Єгоров), виконувач обов’язків прес-секретаря Макарівського вікаріатства, взяли участь у презентації та обговоренні книги Курта Коха, кардинала, Голови Папської ради у сприянні єдності християн.

Презентація в бібліотеці Медичі Лауренціана (Флоренція, Італія)

5 червня 2013 року представник Макарівської землі, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у презентації факсимільних видань стародавніх Євангелій та Псалтиря. Захід відбувся в бібліотеці Медичі Лауренціана у Флоренції (Італія).

Презентація факсимільного видання Луцького Псалтиря (Італія)

5 червня 2013 року в м. Мілан (Італія), на парафії Святителя Амвросія Медіоланського, відбулася презентація факсимільного видання унікального твору XIV ст. - Луцького Псалтиря. Від Макарівської землі на цьому заході був присутній благочинний Бишівського благочиння Макарівського району архімандрит Філарет (Єгоров).

Інтерв′ю Блаженнішого газеті "Сегодня"

Його Блаженство, Блаженніший Володимир, Митрополит Київський та всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви, дав інтерв'ю газеті "Сегодня". Пропонуємо цей матеріал Вашій увазі.

Інформацію взято з офіційного сайту Української Православної Церкви.

Інтерв′ю Блаженнішого Володимира "Главкому"

Його Блаженство, Блаженніший Володимир, Митрополит Київський та всієї України, дав інтерв'ю "Главкому". Пропонуємо цей матеріал Вашій увазі.

Інформацію взято з офіційного сайту Української Православної Церкви.

На Світлому тижні відзначили День Перемоги (Лишня) - ФОТО

9 травня 2013 року, в четвер Світлої Пасхальної седмиці, в с. Лишня Макарівського району відзначили свято Перемоги. Урочисті заходи відбулися біля пам'ятника загиблим солдатам. Ветеранів та всіх присутніх привітав настоятель парафії Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня архімандрит Філарет (Єгоров), відбувся святковий концерт за участю місцевих хорових колективів.

Фотографії цієї події Ви можете переглянути за посиланням.

Пасхальне послання Блаженнішого Володимира

Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Володимира архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви.

Нагороджено кліриків Макарівщини (Київ, Лавра)

1 травня 2013 року, до дня Святої Пасхи, Блаженнішим Володимиром, Митрополитом Київським та всієї України удостоєно церковних нагород п'ятьох кліриків Макарівського та Бишівського благочинь.