Церква в світі. Місіонерська проповідь

Свято свт. Амвросія Медіоланського в Мілані (Італія)

20 грудня, в день пам'яті Святителя Амвросія Медіоланського, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, та клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) взяли участь в урочистому богослужінні з нагоди престольного свята в м. Мілан (Італія).

Дитяче свято в районній бібліотеці Макарова

Архімандрит Філарет (Єгоров), голова комісії з благодійництва Макарівського благочиння, взяв участь у дитячому святі, яке проводилося в Макарові.

Представники "Ковчегу" на лекції Г. У. Ґумбрехта (Київ)

14 грудня у Національному університеті "Києво-Могилянська академія" відбулася лекція американського філософа професора Ганса Ульриха Ґумбрехта, присвячена темі "Спорт і медіа: у пошуках присутності". В заході взяли участь член Вченої ради "Ковчегу" Костянтин Сігов та координатор проектів центру Лідія Лозова.

Посадовців Макарівщини вітали з Днем місцевого самоврядування

13 грудня, в день пам'яті Апостола Андрія Первозванного, представники благодійницької комісії Макарівської районної ради, в якій працюють священнослужителі благочиння, відвідали сільські ради вищеназваних територіальних громад Макарівщини.

В Лишні вітали сільського голову з Днем тезоіменитства

13 грудня, в день пам'яті святого Апостола Андрія Первозванного, архімандрит Філарет (Єгоров) привітав сільського голову сіл Лишня та Осикове Андрія Андрійовича Шевчука з днем тезоіменитства та з днем народження, який він відзначає цього дня.

Клірик Макарівщини взяв участь у круглому столі

12 грудня клірик Макарівщини архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у круглому столі на тему "Сучасна історія інституціоналізації соціальної роботи в Україні".

Священнослужителі відвідали загальноосвітню школу (Лишня)

4 грудня, після звершення богослужіння, архімандрит Філарет (Єгоров) та диякон Марк Серчук в черговий раз відвідали загальноосвітню школу с. Лишня.

Робоча зустріч Благочинного Макарівського церковного округу

1 грудня відбулася робоча зустріч благочинного Макарівського церковного округу архімандрита Кирила (Білана) з головою комісії з благодійництва, керуючим видавничим відділом та головою прес-центру Макарівського благочиння архімандритом Філаретом (Єгоровим).

Макарівська телерадіокомпанія була номінована на "Телетріумфі"

30 листопада відбулося нагородження переможців у Національній телевізійній премії "Телетріумф". До трійки номінантів у категорії "Документальний фільм - регіон" увійшла й стрічка Макарівської ТРК "Авіс" "Жити і пам'ятати" .

Закриття фестивалю "Відкрий Україну!"

29 листопада представники Макарівщини взяли участь у врученні нагород VI міжнародного телевізійного фестивалю "Відкрий Україну!".

Вечір пам′яті новомучеників

23 листопада клірик Макарівщини взяв участь у вечорі пам’яті родини київських священнослужителів Глаголєвих.

Владика Іларій взяв участь у телепрограмі "Свобода слова"

19 листопада 2012 р. Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, взяв участь у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, що була присвячена законопроекту про дозвіл використовувати органи громадян України після їх смерті в разі непідписання ними відмови від цього за життя.

День працівника телебачення (Макарів)

16 листопада духовенство Макарівського благочиння привітало директора Макарівської телерадіокомпанії «Авіс» Юрія Вареника та весь творчий колектив з Днем працівника телебачення.

Клірик Макарівщини взяв участь у семінарі "Відкрита Біблія"

Клірик Макарівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) та парафіяни храмів Макарівщини взяли участь у підготовці програми телеканалу "Глас" про семінари "Відкрита Біблія", які постійно відбуваються на території Києво-Могилянської Академії.

Робоча зустріч представників благочинь Макарівського вікаріатства

13 листопада, після звершення богослужіння перед Володимирською іконою Божої Матері, з благословення і за участі єпископа Макарівського Іларія, у м. Фастів відбулася розмова між священнослужителями благочинь, які входять до складу Макарівського вікаріатства, щодо координації дій, спрямованих на спільні соціальні, гуманітарні та інші проекти.

Клірик Макарівщини взяв участь в педагогічній конференції

5 листопада, з благословення єпископа Макарівського Іларія, представник Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Християнські цінності в системі освіти: теорія, традиції, практика», яка проходила в Умані.

Біля мощів преп. Параскеви Сербської

27 жовтня за новим стилем ми відзначаємо пам'ять преподобної Параскеви Сербської. В Румунії, де спочивають мощі святої, її пам'ять вшановують майже на два тижні раніше, 14 жовтня. Цього року в святкуванні празника взяли участь члени офіційної делегації Української Православної Церкви.

"Покровські читання"

23-25 жовтня у Києві відбулися п'яті Покровські міжнародні місіонерсько-просвітницькі читання, темою яких був  "Досвід християнської святості в освітньому просторі: минуле і майбутнє".

Фестиваль духовних кантів "Параскева"

20 і 21 жовтня при храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня відбувся черговий щорічний міжнародний фестиваль духовних кантів та православних піснеспівів "Параскева".

Відеоматеріали з тогорічного фестивалю "Параскева"

Пропонуємо Вашій увазі відео з фестивалю "Параскева" 2011 року. Матеріали про цьогорічний фестиваль будуть опубліковані незабаром.